Goede ventilatie voor een goede gezondheid

Renson ventilatie

Koude en lawaai horen buiten, warmte en gezelligheid binnen. Om deze ideale sfeer te creëren, maken we gebruik van de nieuwste technologieën om zo hoog mogelijke isolatiewaarden te bereiken wat betreft thermische isolatie, akoestische isolatie en water- en winddichtheid. 

De keuze van de juiste profiel(reeks) en beglazing  in combinatie met een goede plaatsing maken je woning klaar voor de toekomst

Maar….
Zeker in tijden waarin Isolatie en luchtdicht bouwen ‘hot’ items zijn, is een efficiënt ventilatiesysteem belangrijker dan ooit!

ventilatie

INVISIVENT® Air & Comfort

Het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie

Om de binnenluchtkwaliteit onder controle te kunnen houden bepaalt de slimme Healthbox 3.0 van Renson als ‘dirigent’ binnen het C+ ventilatiesysteem nog uitdrukkelijker hoeveel verse lucht er nodig is. In combinatie met de nieuwe raamverluchtingen Invisivent ‘Air’ en ‘Comfort’, wordt de toevoer van verse lucht daarmee meer dan ooit bepaald door wat er binnenshuis gebeurt, op maat van de bewoners.

Waarom ventileren?

Concentratiestoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan de ogen en de luchtwegen, allergieën, astma, … Dit zijn allemaal symptomen die veroorzaakt kunnen worden door een ongezond binnenklimaat en ongezonde ventilatie.Nood aan gezonde lucht

We hebben allemaal nood aan verse én gezonde lucht om goed te kunnen functioneren. Gemiddeld brengen we zo’n 90% van onze tijd binnen door, thuis, op kantoor, op school enz.

De luchtkwaliteit binnenshuis is echter vaak beneden alle peil.

Door te koken, te wassen, te poetsen, toiletgebruik, keukenafval, tabaksrook, huisdieren, elektronische apparatuur, chemische stoffen als kuisproducten en verf,… ontstaat er ook binnenshuis ongezonde lucht.Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen, kan deze vervuilde lucht onze woningen niet verlaten. Ze stapelt zich op en geeft bacteriën, ziektekiemen, microben en schimmels de kans om te groeien.

Isoleren is zeker belangrijk, om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. Bovendien zorgt een goede ventilatie voor een gezonde woning en een gezond gezin, ze bevordert het comfort en de prestaties van de bewoners en voorkomt zo gezondheidsproblemen.

Hoe ventileren?

Belangrijk is dat de vervuilde lucht rechtstreeks wordt afgevoerd, zodat ze niet in andere ruimtes kan verspreid worden.

Isolatie = ventilatie

Vroeger was ventilatie niet nodig, door slecht sluitend schrijnwerk, het zolderluik, de rolluikkasten, etc., kwam er voldoende verse lucht de woning binnen. Dit was echter compleet onbetrouwbaar en sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en leidde tevens tot grote energieverliezen.

Daarom besliste de bouwsector om woningen en gebouwen steeds meer luchtdicht te bouwen, alles wordt veel beter geïsoleerd en er is minder tot geen energieverlies meer. Dit is echter nefast voor het binnenklimaat. De vervuilde lucht die binnen ontstaat kan de woning niet verlaten en een ongezonde woning wordt gecreëerd.

Daarom is een goede ventilatie noodzakelijk om de toevoer van verse en gezonde lucht binnenshuis te garanderen.

Luxsol Willebroek
Frisse buitenlucht zonder gezoem

Feneko Vliegenramen

Een vliegenraam is onmisbaar in elke woning.

Wilt u graag uw slaapkamer verluchten voor het slapen gaan?
Of wilt u gedurende de nacht een permanente, frisse buitenverluchting?

Met een vliegenraam zullen de muggen en andere insecten geen kans krijgen om uw nachtrust te verstoren. Vliegenramen zijn ecologisch, diervriendelijk en bijzonder efficiënt.

Dankzij een handig klemsysteem zijn de vliegenramen gemakkelijk te plaatsen, maar ook even gemakkelijk te verwijderen.

Vliegenramen zorgen ervoor dat u onbezorgd geniet van de zomer zonder dat u last heeft van vliegen en andere insecten in uw huis.

 

Vliegenramen

Opvallend onopvallend maatwerk

Onze vliegenramen worden steeds vervaardigd uit aluminium.

Het grote voordeel is dat onze vliegenramen ‘vaste vliegenramen’ zijn en dus altijd op het raam blijven staan. Dit doordat ze met klemmetjes aan de buitenkant van het raam worden geklipst. De vliegenramen zijn gemakkelijk uit te halen voor onderhoud en zijn verkrijgbaar in de ralkleuren waardoor ze een mooi geheel vormen met het raam.

Vliegenramen, vliegendeuren en vliegenschuifdeuren.

Ons vliegengaas behoudt, eenmaal opgespannen, steeds zijn vormvastheid en kan aangepast worden aan specifieke wensen van de klant.

Kenmerken van het gaas:

⊗ Belgische makelij
⊗ Roestvrij en zelfdovend
⊗ Bestand tegen grote temperatuurschommelingen
⊗ Vormvast

Keuze uit:

⊗ Glasfibervezel (standaard) – Kleur: grijs
⊗ Petscreen: ideale bescherming in een omgeving met huisdieren – Kleuren: grijs of zwart
⊗ Clearview: zeer dun geweven voor een hogere doorkijkgraad – Kleur: zwart