zonwering en rolluiken met zonne-energie

Solaise zonwering en rolluiken

Zipscreens op zonne-energie

Het gemak van Solar – Solar à l’aise: Solarzip van Solaise, powered by Bubendorff Solar. Voor de meest veeleisende klant.
Vertikale screens zijn de laatste 20 jaar sterk opgekomen als zonwering voor de residentiele woning. Met de komst van de Zipscreen (windvast systeem) een 15-tal jaar geleden, is de zonwerende screen een vaste waarde geworden om het energieverbruik alsookhet binnenklimaat te beheersen. Zipscreens zijn tevens esthetisch en passen op elke gevel. De zonwerende glasvezeldoeken blokkeren de schadelijke zonnestralen en houden warmte en licht optimaal tegen zodat jouw woning een comfortabele binnentemperatuur heeft.

 

AUTO PILOT
De Solar rolluiken-en zonwering zijn standaard uitgerust met een Auto Pilot. In de zomer worden zij standaard aangestuurd door middel van temperatuur en zonlicht. Zeer handig tijdens uw afwezigheid om opwarming te voorkomen. In de winter zal het Solarrolluik of zonwering automatisch sluiten bij invallende duisternis en koudere temperaturen. Deze functie kan gemakkelijk worden gedeactiveerd via de handzender.

ISOLATIE
Optimale isolatie voorkomt opwarming in de zomer en isoleert optimaal in de winter.

 

DESIGN
De compacte, vierkante of 45° afgeschuinde kast en elegante geleiders zorgen voor een mooie integratie op de gevel.

 

VEILIGHEID
Inbraakbeveiliging: elk gesloten Solar rolluik-of zonwering is compleet vergrendeld dankzij een gepatenteerde optilbeveiliging.

zonwering op zonne energie Luxsol solaise
rolluik op zonne energie Luxsol solaise
Het geheim van gezond wonen

Verano zonwering

Natuurlijk daglicht in huis is essentieel voor een gezond binnenklimaat.
Maar het controleren van de natuurlijke lichtinval is minstens even belangrijk.

Met de zonwering van Luxsol laat u de zon binnen wanneer gewenst. Bij warme dagen voorkomt u oververhitting door zonnestralen tegen te houden. Bij frissere dagen kan je energieverbruik reduceren door het binnenlaten van de zonnestralen.

De zon maximaal benutten

Iedereen is het over eens dat daglicht gezond is.
Daarom wordt er bij het ontwerp van nieuwe woningen veel aandacht besteed aan de juiste inplanting van ramen en deuren. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim wordt van gebruikt gemaakt, zorgt ze ook voor een verlaagd energieverbruik, want ze is een natuurlijke bron van warmte. Zo kan er in het tussenseizoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten bespaard worden.
Maar tijdens de zomermaanden wordt de zon soms ook als oncomfortabel beschouwt.
De zon kan dan niet alleen voor oververhitting zorgen maar kan ook verkleuring van het interieur tot gevolg hebben. Vaak hebben zonnestralen ook een negatieve invloed op de scherpte van TV en PC schermen.
Al deze storende eigenschappen van de zon zijn echter zeer eenvoudig te counteren, door de installatie van een oprolbare buitenzonwering.

Rolluiken geven je een veilig en beschermd gevoel!

Aluplex rolluiken

Een doordachte keuze voor een beter woongenot

Alle types van rolluiken kunnen uitgevoerd worden met een lintbediening of een motor die eventueel met afstandsbediening kan bediend worden.

De rolluikkast kan voorzien worden van een speciaal ontworpen verluchting.

Argumenten die spelen in het voordeel van rolluiken.

     1. Beveiliging tegen inbraak en vandalisme
     2. Belangrijke energiebesparing tijdens de winter
     3. Aangename temperatuur in de woning tijdens de zomer
     4. Bescherming van uw interieur en uw privacy

Inbouwrolluik

inbouwrolluik

Inbouwrolluiken of traditionele rolluiken worden geplaatst bij nieuwbouw in een daarvoor voorziene opening boven het raam.

De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst. Dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.

De rolluikkast kan achteraf door de schrijnwerker zeer mooi worden afgewerkt: hierbij combineert u de voordelen van een rolluik met de esthetiek van de woning.
Inbouwrolluiken zijn een ideaal middel om de isolatie van de woning te verbeteren en werken geluidsbesparend.

Opbouwrolluik

De afwerking kan volledig worden afgestemd op deze van de ramen. Ideaal bij nieuwbouw of renovatie. De kast is goed geïsoleerd en kan eventueel voorzien worden van ventilatierooster(s).

Aluplex opbouwrolluiken behoren tot de meest performante rolluiken op de markt en zijn al volledig klaar voor de toekomst. De rolluikkasten zijn maximaal geïsoleerd, het systeem sluit naadloos aan op raam- of deurprofielen en biedt enkele esthetische troeven aan.

Bij een opbouwrolluik worden raam en rolluikkast als één geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raam- of deurprofielen bevestigd wat resulteert in een naadloze aansluiting op uw buitenschrijnwerk. Hierdoor wordt tocht tot een minimum herleid en past dit type van rolluik het beste bij het principe van luchtdicht bouwen.

Naast de standaardlijn opbouwrolluiken waarbij de binnenplaat makkelijk afneembaar is en de isolatie simpel uit te nemen, is er ook een variant met geïntegreerd ventilatierooster. Bij beide kunnen onderhouds- en herstellingswerken zeer gemakkelijk en snel uitgevoerd worden.

Voorzetrolluik

voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.

Zoals de naam al aangeeft, worden voorzetrolluiken op de gevel voor het raam geplaatst. Een installatie in de dagopening is eveneens mogelijk, maar dan beperk je deels het zicht door de raam en is er minder lichtinval.

Via een lint, koord, automatische veeras of stang kunnen voorzetrolluiken manueel bediend worden. Tegenwoordig worden de meeste rolluiken echter van een buismotor voorzien. WILMS kiest hier voor slimme motoren die standaard voorzien zijn van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. Het aansturen van de motor gebeurt door een schakelaar, maar u kan ook kiezen voor optimaal comfort met een draadloze bediening.

Opvallend onopvallend

Rolluiken bieden nog steeds de beste bescherming tegen warmte, koude, inkijk en ongewenste bezoekers.

Rolluiken zijn dus op tal van manieren zeer nuttig en verhogen aanzienlijk het comfort van de eindgebruiker.

Zowel op thermisch als akoestisch vlak bieden rolluiken een extra isolatie. In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen..

Bedieningsgemak

Steeds meer mensen bedienen hun screens of rolluiken elektrisch.

Een fluisterstille elektromotor doet dan het werk.
Een afstandsbediening is ideaal om uw screen op afstand te openen en te sluiten. Met één afstandsbediening bestuurt u één of meerdere screens, tegelijk of individueel.

Het systeem is flexibel en biedt vrijheid en gemak.

Vraag ons advies, want ook hier bestaan tal van mogelijkhden