INVISIVENT® AIR

INVISIVENT® AIR

INVISIVENT® AIR &
INVISIVENT® COMFORT

Hoe maak je de juiste keuze?

 

Invisivent air: 2 Pa, standaard akoestisch geïsoleerd

Tot dusver was 2 Pa in België de norm als het op toevoerdebiet van verse buitenlucht via raamverluchtingsroosters aankomt.

 

Waarom voor Invisivent Air kiezen

 • Ook de nieuwe Invisivent Air van Renson is zo gedimensioneerd en kan dus net zo goed dienen als toevoerrooster voor alle droge ruimtes in het kader van een C+ ventilatiesysteem.
 • De verse lucht wordt– niets nieuws onder de zon – via deze toevoerroosters door de woning naar de natte ruimtes gevoerd, waar de vervuilde binnenlucht mechanisch afgevoerd wordt.
 • Bijkomend voordeel is wel dat de nieuwe ‘Air’-versie van de Invisivent nu ook standaard akoestisch geïsoleerd is.

 

Invisivent Comfort: letterlijk ‘meer comfort’ op alle vlak

In Vlaanderen mogen voor bouwaanvragen vanaf maart 2017 in particuliere woningen nu ook 10 Pa roosters gebruikt worden. Op voorwaarde dat er zich in dezelfde (droge) ruimte ook een extractiepunt bevindt voor de afvoer van vervuilde binnenlucht. En daar speelt de nieuwe Renson Invisivent Comfort handig op in.

 

Waarom voor die versie kiezen?

 • Eerst en vooral omdat die op het vlak van akoestiek het best van allemaal scoort. Ook deze is standaard akoestisch geïsoleerd, maar dankzij de kleinere openingen beperkt de impact van buitenlawaai zich tot een absoluut minimum.
 • Met dezelfde akoestische demping als een Invisivent Air, past die in sommige gevallen zelfs in een smallere body, ook esthetisch een meerwaarde.
 • Ook energetisch light het comfort met dit raamverluchtingsrooster letterlijk hoger want de zelfregelende klep is in dit geval uitgerust met een terugslagfunctie. Die voorkomt dat er warmte verloren gaat en dat er sprake kan zijn van dwarsventilatie.
 • Dankzij de kleinere toevoeropeningen is er steeds op een basisniveau sprake van verse lucht in huis. Net voldoende, steeds comfortabel. Enkel wanneer het ventilatie-afvoerpunt in dezelfde ruimte in actie schiet omdat de sensoren van het centrale ventilatiesysteem aangeven dat de binnenluchtkwaliteit te wensen over laat, wordt meer verse lucht binnengetrokken via de Invisivent Comfort. En dan is het uiteraard handig dat dit rooster tijdelijk een hoger debiet van 10 Pa aankan.
 • Dat nauwe samenspel tussen de mechanische afvoer van vervuilde binnenlucht en de toevoer van verse lucht via de Invisivent Comfort, zorgt hoe dan ook voor een optimale binnenluchtkwaliteit én comfort, op maat van de bewoner. Een 10pA rooster als de Invisivent Comfort heeft met andere woorden een ‘dirigent’ (lees: het extractiepunt van de mechanische ventilatie-afvoerunit in dezelfde ruimte) nodig die extra verse lucht naar binnen trekt.

 

Conclusie:

 • Invisivent Air: kan dienen voor elke droge ruimte in huis waar sprake is van een C+ ventilatiesysteem, met of zonder extractiepunt in diezelfde droge ruimte.
 • Invisivent Comfort: is enkel relevant wanneer in dezelfde droge ruimte ook sprake is van een afvoerpunt voor de vervuilde binnenlucht.
 • Enige uitzondering: in een living met open keuken kan je zowel voor een Invisivent Air als Comfort kiezen. Het extractiepunt in de keuken volstaat in dat geval.

 

 

Pancarte IVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *